NorlingBo Gardinbus

Gode råd og vejledning

Valg af dyne

Du skal vælge en dyne der passer til dine behov. Det drejer sig ikke kun om længden og bredden på dynen, men også om typen af vår og typen af fyld. Man skal tage beslutning om hvilket fyld og hvilket vår man ønsker. Det er selvfølgelig også afhængigt af temperaturen i soveværelset.

Din dyne er tæt på din krop. Derfor er det vigtigt, at du vælger en, som du har det godt med. Før du køber en ny dyne, er der en række forhold, du skal være opmærksom på:

  • Skal dynen bruges om sommeren, vinteren eller hele året?
  • Sover du for åbent vindue og hvor varmt har du det selv?
  • Størrelsen på dynen skal der også tages stilling til. Skal det være en dobbelt eller en enkelt dyne og hvor lang skal dynen være?

Du skal kun vælge dobbeltdyne, hvis du og din partner har samme behov. Det dur ikke hvis du sveder og din partner fryser.

Dynen skal som tommelfingerregel være minimum 20 cm længere end din højde.

Se vores udvalg af dyner her: http://www.norlingbo.dk/til-sengen/dyner


Valg af hovedpude

Hovedpuden er nok det vigtigste i soveværelset i henhold til at sikre en god søvn! Desværre giver alt for få mennesker sig tid til at vælge den rigtige pude, ja ofte virker det som om, at puden er et arvestykke fra svigermor, uden tanke på at valg af pude er et meget individuelt valg.

Når du skal vælge pude, uanset størrelsen, så skal du tænke på, om du sveder om natten, læser i sengen, bruger mere end én pude, vil ligge blødt/hårdt og hvor megen støtte du ønsker. Det sidste afhænger især af, om du sover på siden, på ryggen eller på maven.

Sover du på siden er det vigtigt, at du har en fast pude for at give nakken/halsen optimal støtte. Sover du på ryggen eller på maven, er det vigtig at have en blød pude med et højt dunindhold, da den nemmere kan "krammes” så den passer dig. Og også her afhænger det af, om du er mand eller kvinde. En mand der sover på siden, kræver ofte en højere pude end en kvinde, der sover på siden.

Lidt opsamling:

  • Sover du på siden, så vælg en høj pude
  • Sover du på ryggen eller maven, så vælg en blød pude.

» Se vores udvalg af hovedpuder


Bæreevne

Bæreevnen er et vigtigt mål for kvaliteten af dun og fjer i dyner/puder. Den angiver fyldets evne til at ”bære” – dvs. modstå vægt. Ved høj bæreevne kan der lagres meget luft i fyldet uden at det mister sin isolerende evne. Mange dun giver højere bæreevne og omvendt mange fjer giver lavere bæreevne. Ved højere bæreevne fås altså en bedre isolerende evne. Fyldets vægt siger derfor ikke alene noget om hvor varm en dyne er.


Sengetøj

Farvet sengetøj skal altid vaskes ved 60 grader første gang. Ved første vask "sætter" farverne sig og noget af overskudsfarven bindes. Derfor er det nødvendigt at vaske efter anvisningen, da en lavere temperatur i værste fald vil kunne få farverne til at løbe ud.

Samtidig er 60 grader netop den temperatur, hvor bomuldsfibrene folder sig ud og bliver helt rene. Der må ikke bruges vaskemiddel med optisk hvidt til farvet sengetøj.

Ved stærke farver, kan man med fordel benytte lidt husholdningseddike ved vask første gang. Dette tilføres i det rum, der bruges til skyllemiddel.

Husk at vende vrangen ud på sengetøjet og lukke lynlåsen på dynebetrækket.

Sengetøjet kan lufttørres eller tørres i tørretumbler. Sidstnævnte metode giver det blødeste resultat. Ønskes helt glat sengetøj, kan det stryges eller rulles.

Husk altid at vaske dit nye sengetøj før brug.

» Se vores udvalg af sengetøj


Håndklæder

Vi anbefaler, at du vasker dine håndklæder ved 60 grader.

Det er en god ide at lægge helt nye håndklæder i blød i en balje med koldt vand i 24 timer, før de vaskes første gang. Alle håndklæder er belagt med en overfladebehandling fra producenten, som skal hindre at håndklædet tiltrækker urenheder mens det ligger i butikken. I det kolde vand opløses denne behandling og efter vask på 60 grader får håndklædet en fantastisk sugeevne.

BRUG ALDRIG SKYLLEMIDDEL.

Skyllemiddel lægger en hinde over håndklædet og forringer sugeevnen væsentligt.

Håndklæder bliver blødest, hvis de tørres i tørretumbler.

» Se vores udvalg af håndklæder

Menu

Aktuelle tilbud
Nyheder
Annoncer
Gardinbus

Kundeservice

Om Norling Bo
Butikker og åbningstider
Salgsbetingelser
Råd og vejledning
Vaskesymboler
Cookie politik
Persondatapolitik

Norling Bo ApS

Rødovre Centrum 160 - 2610 Rødovre
Telefon: 36 70 80 40
E-mail: shop@norlingbo.dk
CVR: 8746 8712

Betalingskort